Cultureel Cafe: Andrews Darlings

05
Mei 2018
Zaterdag

Geïnspireerd door The Andrew Sisters en de rond 1983 bekend geworden Stars On 45 Star Sisters vertolkt Andrews Darlings op nostalgische wijze de muziek uit de 40’er en 50’er jaren. Leuke swingmuziek waaronder veel liedjes uit de oorlogs- en bevrijdingstijd. Een big band hebben deze drie dames niet maar met hun gouden keeltjes, contrabas, drum en gitaar swingen zij de pan uit, zie de playlist.

Muzikale blikvanger

De speelduur van Andrews Darlings is 2 x 40 min versterkt of onversterkt. Andrews Darlings bieden dus geen avondvullend programma maar zijn wel een muzikale blikvanger met de nodige interactie die uw gasten terugvoert naar tijden van weleer en waar zij nog lang van zullen nagenieten! De dames van Andrews Darlings beschikken naast hun uniform ook over feestelijke jurken en andere outfits.

Andrew Sisters & Stars on 45

In de tijd dat teenagers dansten op de Jitterbug, waren de Andrew Sisters de populairste meidengroep ter wereld. Naast het zingen en performen tijdens liveshows, radioprogramma’s en speelfilms. Werden de drie zusters onsterfelijk vanwege hun optredens voor Amerikaanse soldaten gedurende de Tweede Wereldoorlog. Onvergetelijke ballads en swingnummers, die nu nog steeds tot de verbeelding spreken, voerden jarenlang de hitlijsten aan

De zussen begonnen hun zangcarrière als imitators van de Boswell Sisters. Na verschillende tournees werden ze in 1937 ontdekt. Hun muziek werd tijdens de Tweede Wereldoorlog veel voor de troepen gespeeld, en de zussen verschenen in vele films, die ter motivatie van de soldaten werden gemaakt. In deze periode namen ze veel liedjes op met Bing Crosby. Hun populariteit was dusdanig groot, dat na de oorlog werd ontdekt, dat voor de Duitse troepen bootlegs waren gemaakt.

Geen Reacties

Geef een reactie