Cultureel Café: DirkenIk

03
Mei 2019
Vrijdag

Dirkenik is een muzikaal duo dat bekend staat om hun unieke akoestische uitvoering van tal van bekende en minder bekende pop, jazz en blues-nummers.

Zangeres Marjan -´ik van Dirkenik ´- heeft in de afgelopen jaren haar sporen dik verdiend in tal van cover bands. Met haar flexibele, krachtige stem zingt ze even makkelijk pop en blues, als rocknummers en disco-hits. Ook gitarist Dirk Jan, ofwel ´Dirk´ maakte lang furore in verschillende coverbands, waar hij met hetzelfde gemak  pop, rock of blues nummers vertolkte.

Begin jaren 90 meldden de jonge Dirk en Marjan zich beiden aan voor dezelfde popworkshop in Utrecht, waarna ze enkele jaren samen in dezelfde coverband op tal van podia in Utrecht en omstreken hebben gespeeld. Nadat ze elk weer hun eigen weg gingen, ontmoette ze elkaar een jaar of vijf geleden weer in Utrecht.
Als Dirkenik hebben ze inmiddels een mooi gevarieerd repertoire opgebouwd, met een zeer eigen interpretatie van een verscheidenheid aan nummers. Naast recente grote hits zullen zij u ook verrassen met golden oldies en klassieke blues, waarbij nummers van Amy Winehouse tot Johnny Cash voorbij kunnen komen. Dirkenik nemen u mee op een reis met prachtige liedjes over vreugde en pijn in de liefde en het leven. Geen poeha of poespas, gewoon lekkere live muziek zoals muziek bedoeld is.

Geen Reacties

Geef een reactie