Cultureel Café: Hans Laduc

08
Feb 2019
Vrijdag

Eén gitarist die klinkt alsof er drie staan. Hans speelt Simon & Garfunkel, The Beatles, John Denver en James Taylor om er maar een paar te noemen.

Een programma vol muziek en nostalgie. Toen Hans 7 jaar oud was, speelde hij op zijn tennis racket songs na van Elvis en Johnny Cash. In de 60’s en 70’s wilde hij net als de Beatles en The Eagles spelen een echte gitaar. Het begon met 1 gitaar bij het kampvuur, maar na zijn conservatorium opleiding heeft hij met bandjes bijna alles gespeeld uit de top 2000.

In 2005 herontdekte hij de akoestische gitaar en oefende net zo lang tot hij op 1 gitaar kon klinken als een hele band. Songs van o.a. Lennon, Sting, U2 en eigen werk. De mooiste songs staan op een vijftal cd’s en één lp. Hans is ook meer gaan zingen, een mooie aanvulling op zijn unieke repertoire. Op reis is zijn gitaar een trouw metgezel en verteld graag over wat hij daar heeft meegemaakt en ontdekt. Een kleine greep: Hoe heet de 7 meter hoge gitaar in Maleisië staat? Hoe maakte een kapotte gitaar Johnny Cash wereldberoemd? Wat is het grote geheim van Nashville? Hoe heet de beroemdste pub van Dublin.

Geen Reacties

Geef een reactie