Cultureel Café: Ophemert Rat Pack

30
Aug 2020
Zondag

Op zondagmiddag 30 augustus is er een optreden van de “Ophemert Rat Pack” op het terras van Schenkerij De Beurs aan het Marktplein in Geldermalsen. De show start om 14:30 uur en is gratis toegankelijk. Deze gelegenheidsformatie speelt bekende klassiekers uit het Frank Sinatra oeuvre en bestaat uit regionale muzikanten die hun sporen in jazz en show muziek hebben verdiend.

Rat Pack is een verwijzing naar de beruchte formatie rond Frank Sinatra in Las Vegas, waar eind jaren ’50 en begin jaren ’60 een mengeling ontstond van jazz en stand-up comedy. Frank Sinatra stond avond aan avond uitverkocht met een groot orkest in het Sands Hotel in Las Vegas, vergezeld van toppers als Dean Martin en Sammy Davis jr. Er waren ook talrijke tv-shows en bioscoopfilms met deze losse groep van muzikanten, zangers en entertainers. Ze waren bovenal vrienden en vierden samen feest. De optredens waren muzikaal vrij uniek, er werd heel veel geïmproviseerd. Vette swing muziek wisselde af met harde lachsalvo’s en met milde melancholie. Veel experts zeggen dat deze periode de hoogtij-jaren waren van Frank Sinatra, die juist samen met zijn muzikale vrienden kon laten zien wat voor een ras-entertainer hij was.

De Ophemert Rat Pack bestaat uit muzikanten uit de regio die grote fan zijn van het Sinatra repertoire. Met bekende hits zoals “Fly Me To The Moon”, “The Lady Is A Tramp” en “Come Fly With Me”. De formatie bestaat uit zanger René Kuzee, die ook trompet speelt, pianist Roger Adan, drummer Frank van de Woestijne en contrabassist Melvin Könings. Frank en Melvin wonen in Ophemert, daar ontstond ook het idee om dit soort geïmproviseerde muziek te gaan maken. De naam “Ophemert Rat Pack” was dus snel geboren.

Geen Reacties

Geef een reactie