Cultureel Café: Phine & Bastian Steven

13
Aug 2022
Zaterdag

PHINE (spreek uit ‘Fien’) is de artiestennaam van Nederlandse zangeres Josephine Koelman (27). Begin juni is haar eerste single ‘Conclusions’ (link: http://lnk.to/conclusions ) verschenen en voor de zomer wordt de opvolger hiervan verwacht. Na de zomer verschijnt een EP met meer van haar opvallende werk.

PHINE schrijft haar nummers zelf in samenwerking met componisten Ton Peek en Hein van Oosterom. Haar muziek is modern maar refereert ook heel duidelijk naar de jazz, soul en blues uit de 60s en 70s. Haar ijzersterke persoonlijke teksten verraden hierbij dat het gevoel voor PHINE minstens zo belangrijk is als de muzikale vorm. Een sterk wapen daarbij is haar stem; met geen ander te vergelijken en in staat om het publiek te raken met haar verhalen. Kortom: muziek voor fijnproevers.

Live wordt PHINE begeleid door haar 4-koppige band en 2 backing vocalisten.

Hier ( http://lnk.to/conclusions ) kun je de single ‘Conclusions’ alvast beluisteren.

  • Phine stijl: jazz, neo-soul, pop
  • Geïnspireerd door: Sade, Amy Winehouse, Donny Hathaway

Op 13 augustus treedt ook Bastian Steven op. Deze Nederlandse Soul-Pop Singer-Songwriter timmert al even aan de weg. Zijn album ‘Disconnected’ uit 2019 is zelfs in Amerika gelanceerd inclusief een bijbehorende release-tour in diverse Amerikaanse steden.

Bastian omlijst het optreden van PHINE met zijn eigen werk. Dit najaar zullen zij vaker samen te zien zijn op de Nederlandse podia.

Geen Reacties