Cultureel Café: Rock ’n Rosie

03
Jun 2018
Zondag

vindt er op het buitenterras van Schenkerij de Beurs op het Marktplein in Geldermalsen een benefietconcert plaats voor de strijd tegen kanker. De gelegenheidsformatie Rock ‘n Rosie treedt van 15:00 uur tot 17:00 uur op en bestaat uit lokale topmuzikanten. De toegang is gratis. In het voorprogramma om 14:00 uur treedt Sammie Jansen op met een greep uit haar eigentijdse pop-repertoire en nummers die ze heeft gezongen bij The Voice Kids.

Aanleiding voor dit concert is de deelname van Roos Ruppert aan het evenement Alpe d’HuZes. Roos woont in Geldermalsen en zingt graag in haar vrije tijd. In haar familie werd Roos onlangs geconfronteerd met de strijd tegen kanker. Roos besloot daarop samen met haar zus Janneke en broer Rob deel te nemen aan Alpe d’HuZes. Dit is een jaarlijks evenement in de Franse Alpen, waarbij deelnemers hardlopend, wandelend of fietsend onder het motto ’opgeven is geen optie’ op dezelfde dag tot maximaal zes keer de legendarische Alpe d’Huez beklimmen om zo veel mogelijk geld in te zamelen in de strijd tegen kanker. Met de opbrengsten wordt wetenschappelijk onderzoek naar kanker ondersteund, met als doel de ziekte onder controle te krijgen, zodat er in de toekomst niemand meer doodgaat aan kanker. Deelnemers proberen dus zo veel mogelijk geld bijeen te brengen en organiseren om het evenement heen ook sponsoractiviteiten.

Roos doet op 7 juni met haar broer en zus mee aan Alpe d’HuZes als Team Ruppert. Op zondagmiddag 3 juni, de dag voor vertrek naar Frankrijk, is er een feestelijk concert om de laatste sponsoren aan te moedigen gul te geven. De lokale gelegenheidsformatie Rock ’n Rosie bestaat uit allemaal topmuzikanten uit de omgeving van Geldermalsen: Roelof Krijgsman op gitaar, Frederik Ubbo op toetsen, Melvin Könings op basgitaar, Fred Abozzi op drums en Tjeerd van Zadelhoff als special guest in de zang. Het repertoire bestaat uit de betere top2000 hits van onder meer Aretha Franklin, Janis Joplin en Van Morrison.

 

Eén Opmerking
  1. Rock them Rosie
    T wordt weer heerlijk om naar je te luisteren en dat voor een mooi doel

    Beantwoorden
    1

Geef een reactie