Cultureel Café: The Velvet State

26
Okt 2018
Vrijdag

The Velvet State. Een robuuste, krachtige vierdeling met een eigen geluid. Ontstaan in de studentenstad Nijmegen, weet The Velvet State als geen ander hoe zij een feestje moet bouwen. Hun unieke (funk)rock en popnummers over het leven, de liefde en problemen van alledag, brengen je gegarandeerd in beweging.

De formatie is opgebouwd met de gitarist Sam Schoenmakers, bassist Tom Covers en zangeres Robine Roordink als kern. Later voegde drummer Bastiaan Kleij zich bij de getalenteerde groep. The Velvet State heeft inmiddels hun eerste EP uitgebracht, ‘Ruby Red Velvet’, onder meer te vinden op Spotify. The Velvet State speelt meestal in hun thuisstad Nijmegen, traditiegetrouw in stamkroeg Dollars. Maar ook buiten de stad- en landgrenzen is de band te horen.

Zo stond de groep eerder op de bühne in Noord-Limburg, Brabant, Gelderland, de Duitse grensstreek en in Noord-Holland, met als hoogtepunt Paradiso Amsterdam. Of je The Velvet State nu in een sfeervol klooster, bij een intiem huisconcert, festival of in een volle kroeg treft, hun muziek is in ieder geval onmiskenbaar.

Geen Reacties

Geef een reactie