Houthakkersrock

27
Jun 2020
Zaterdag

Op zaterdagmiddag 27 juni speelt van 15:00 uur tot 17:00 uur een nieuwe band op het terras van Schenkerij De Beurs in Geldermalsen. Het Betuwse Houthakkers Collectief (BHC) bestaat uit 5 muzikanten uit de regio die samen een voorliefde voor Amerikaanse rockmuziek delen. Hun repertoire bestaat uit gave meezing nummers van Creedence Clearwater Revival, Bruce Springsteen, Van Morrisson en The Band. Van die echte Amerikaanse kampvuur rock met een ruig randje. En daarbij gebruiken ze vooral akoestische instrumenten.

Initiatiefnemer van deze band is de bekende Betuwse bassist Melvin Könings uit Ophemert: “Tijdens de coronacrisis zat bijna iedereen thuis, ook veel internationale artiesten. YouTube stroomde ineens vol met gave filmpjes van oude rockers die thuis met akoestische instrumenten hun eigen hits speelden. Ik was vooral onder de indruk van John Fogerty, de legendarische zanger van Creedence Clearwater Revival. Hij speelt op 75-jarige leeftijd nog even goed al zijn hits en hij maakte opnames thuis met zijn kinderen. Die muziek en ook dat format bracht ons er toe om daarop lokaal voort te bouwen, juist in deze toch wat rare zomer. Grote en harde feestmuziek met hossend publiek is voorlopig helaas niet mogelijk, we zoeken het dus nu wat meer in kleinschalige akoestische terrasmuziek. Waarbij je lekker kan kletsen met elkaar, waarbij je elkaar weer kan ontmoeten. We houden natuurlijk voldoende afstand tot elkaar en met het publiek, we houden ons keurig binnen de coronaregels. Maar dat muzikale vuur moet branden, dus we maken van de nood een deugd.”

Deze tijdelijke gelegenheidsformatie bestaat uit topzanger Bert Jacobs uit Tiel, gitarist Ruud Linssen uit Tricht, Roelof Krijgsman op gitaar en accordeon uit Geldermalsen, Frank van de Woestijne op cajon uit Ophemert en Melvin Koenings op de akoestische basgitaar. Muzikanten die hun sporen ruimschoots verdiend hebben in de regio en die elkaar in deze stijl en in deze periode gevonden hebben. Het is een beetje een bonte Betuwse band en als herkenning treden ze op in passende houthakkersoutfit.

Könings: “deze zomer blijven veel mensen thuis in de Betuwe en zijn er mogelijk meer recreanten en kleine evenementen in onze regio. Dat betekent hopelijk veel vollere terrassen en tuinfeesten deze zomer in de Betuwe. Hopelijk gaat deze band dus vaker kleinschalig buiten optreden, wij kijken daar naar uit!”.

Geen Reacties

Geef een reactie